Rolex Sea-Dweller Kopior Recension

Sea-Dweller Replika Klockor

New Sea-Dweller är ett nytt kapitel i Rolex serie av dykning replika klockor.

Innan Baselworld öppnade sina dörrar i mars fanns som vanligt stor spänning i samband med Rolex sina nyheter för året. Spekulation i de nya modellerna är oftast så många och breda, att man sällan kommer undan fans som senare uttrycker ”Jag visste det.” Visst, en ny Sea-Dweller kopior var kanske lite på korten, men jag tror att de flesta människor var något överraskade när vi fick fram.

Replika Rolex Sea-Dweller ref 126.600 ta över nuvarande ref 116600, som lanserades redan 2014. När Rolex förnyar sina modeller, är det ofta fråga om relativt små justeringar. – Det har i alla fall har historien visat tidigare. Med detta i åtanke finns det nu talas om en mycket större förändring, storleken på införandet av de senaste utgåvorna av GMT-Master IIc och Rolex Explorer II.

Kanske den relativt stora omsättningen på sin plats, för det är trots allt en 50-årsdag vi har att göra med. Första Sea-Dweller presenterades 1967, som ett derivat av Submariner. Klockan har utformats i samarbete med franska COMEX, med professionella dykare och undervattens i åtanke.

Rolex Sea-Dweller 126600 09324 Klockor

År Sea levande set med ett nytt fall, mätning 43 mm i diameter, och är vattentät till 1220 meter. Storleksmässigt placerad i tiden mellan Submariner (40 mm), och bror deepsea. Detta gäller även för tjockleken, landar på ungefär 16 mm. Föregångare karakteristisk heliumventil på vänster sida av klockan fallet, är fortfarande en del av designen. Den svarta fallet form, som påminner om den utgående Sea-Dweller Deepsea och med sina mjukare linjer än en standard Submariner. I likhet med andra Rolex replika modeller med vridbar krans görs detta i Rolex egna ”Cerachrom” keramik.

Sea-Dweller har många av de egenskaper hos en modern dykning klocka, men har också en tydlig och lång eftertraktade inslag i det förflutna. Jag pratar naturligtvis om den röda typsnitt på ratten. Rött tryck har en speciell historisk betydelse när vi talar dykare replika klockor från Rolex, och särskilt i samband med Sea-Dweller. Dubbel Red ref. 1665 är fortfarande bland de mest eftertraktade orena från Rolex och den röda teckensnitt är en tydlig nick till detta.

Ett annat särdrag är förstoringsglaset på kristallen – så kallade ”Cyclops”. När bilder av den nya modellen började finnas i sociala medier, kom det många negativa synpunkter på detta. Vad man kan fundera över hur detta påverkar den totala estetiska faktiskt Rolex velat länge för att inkludera en cyklop i tidigare Sea-Dweller replika modeller. Men tekniken för att producera denna i en klocka som var tänkt att vara vattentät till stora djup, inte var tillgänglig.

Rolex Replika Klockor

Rolex Replika Klockor

Inuti ref. 126.600, kryssa i ”nya” kaliber 3235. clockwork först visas i 2015, men först introducerades i deras dykare modeller. Kaliber 3235 är den senaste generationens rörelser från Rolex, och består av 90 procent nya delar i förhållande till 31xx familjen. Det finns nu även tala om cirka 70 timmar gångreserv och nya hemverk ( ”Chronergy”). Avsluta klokt arbete även snyggare och precision som ges till -2 / + 2 per dag. För en klocka som tas väl hand om och behandlas snyggt, finns det anledning att tro att en typisk serviceintervall närmar sig 10 år. Det kan varken konkurrent match.

För dem som tror att Submariner är alltför försiktiga och Deepsea för stor, är sannolikheten hög att Sea-Dweller kan vara en bra match. Klockan har en tydlig närvaro på handleden , och känns kors genom fast – precis som alla andra moderna Rolex replika klockor. Länken uppfattas som mycket väl konstruerat och låset är kanske bäst i klassen. ”Slide Lock” säkerställer god justerbarhet, med upp till 20 mm ökar längd i ”hoppa” av 2 mm.

Det råder ingen tvekan i mitt sinne att Sea-Dweller kan bli en populär replika klocka i framtiden. Det är också mycket tydligt att Rolex nu vill större mångfald i samlingen. Kanske är jag lite hårda, men jag tror att klockan är Deepsea kanske borde ha varit. Priset på 101.200 kronor är inte något att hoppa i taket av glädje, men är i linje med Rolex kopior övriga prissättning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *