Omega Replika Klockor Rapport: Moonmaster

Replika Klockor Omega

”Ett litet steg för människan, ett jättesteg för mänskligheten.” Okej, månen som landar den här klockan och blogginsatsen är inriktad på Apollo 15, och inte den mest kända Apollo 11 (den där Neil Armstrong säger sitt citat). Ändå ger både Apollo 11 och 15 (liksom alla andra bemannade månuppdrag) människor en känsla av spänning och äventyr.

Omega Speedmaster Professional är den första klockan som bärs på månen. Ända sedan den 30 juli i år har de goda människorna på Omega bestämt sig för att fira 40-årsdagen av Apollo 15 genom att släppa en speciell version av den ursprungliga Speedmaster Professional som firar Apollo 15. Den inskränkta casebacken till denna jubileumsmodell har en präglad bild Lunar Rover (den första bilen som används på månen). Casebacken har också ”APOLLO 15” och ”40th ANNIVERSARY” präglade på den. Den yttre ringen på casebacken har ”den första klockan som var på månen”, ”30 juli 1971” och upplagans nummer graverade i svart krom.

Förflyttningen är kalibreringen: Omega 1861, som är samma manuella kronograf som den klassiska Speedmaster Professional används. Väskan och armbandet är gjord av stål. Skivan är svart med röd, vit och blå trimning; Skivans färgschema är utformat med samma färger som Apollo 15-patchen. Denna klocka har en 48 timmars kraftreserv och ett vattenmotstånd på 50 meter.

Speedmaster Professional replika Omega klockor är överallt. När allt kommer omkring är modellen nu 40 år gammal. Du skulle dock vara hårt pressad för att hitta en Omega replik klocka som minns Apollo 15; en replik klocka som gör det kan vara faktiskt sällsyntare än den äkta versionen. Siffror.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *